Φώτιος Δημητριάδης | Eπίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.

Φώτιος Δημητριάδης | Eπίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.

Γεννήθηκε στο Αννόβερο το 1969 και είναι πτυχιούχος της Ιατρικής Σχολής Κατάνης Ιταλίας (1996). Ολοκλήρωσε την ειδικότητα της Ουρολογίας (2006) στο Νοσοκομείο «Άγιος Δημήτριος» Θεσσαλονίκης. Εργάστηκε στη συνέχεια ως επιστημονικός συνεργάτης των ειδικών ιατρείων Ανδρολογίας της Α' Ουρολογικής Κλινικής του Α.Π.Θ. Παράλληλα ολοκλήρωσε την εκπόνηση της διδακτορικής διατριβής του στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων (2009).

Είναι Fellow of the European Board of Urology (FEBU-2006). Τον Αύγουστο του 2006 ξεκίνησε την μετεκπαίδευσή του στην Ουρολογική Κλινική του Πανεπιστημίου Tottori Ιαπωνίας. Από τον Ιανουάριο του 2008 έως τον Μάρτιο του 2010 προσελήφθηκε στην παραπάνω Κλινική ως Μέλος – ΔΕΠ στην 4η Βαθμίδα της Ιαπωνικής Ακαδημαϊκής ιεραρχίας. Από τον Οκτώβριο του 2017 υπηρετεί ως Επίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας στην Α’ Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ. Υπήρξε πρόεδρος επιστημονικής συνεδρίας σε διεθνές συνέδριο, και προσκεκλημένος ομιλητής σε 44 Ελληνικά Συνέδρια και σε 4 Διεθνή Συνέδρια.

Έχει συγγράψει 47 εργασίες που αναφέρονται στο PubMed, μία μονογραφία, δύο κεφάλαια σε ελληνικά βιβλία, επτά κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία και ένα ξενόγλωσσο βιβλίο. Έχουν βραβευτεί 6 επιστημονικές του εργασίες σε Διεθνή Συνέδρια και 7 επιστημονικές του εργασίες σε Ελληνικά Συνέδρια. Είναι κριτής σε τέσσερα Διεθνή Περιοδικά που περιλαμβάνονται στο PubMed, EMBASE, SCOPUS (peer reviewed journals). Έχει impact factor 272,632 και HF 15. Έχει 760 βιβλιογραφικές αναφορές (citations). Επίσης, εκτελεί χρέη συντάκτη (co-editor) στο περιοδικό «ΑΝΗΡ», επίσημο περιοδικό της Ελληνικής Ανδρολογικής Εταιρίας.

Τα βασικά του ενδιαφέροντα είναι η ανδρική υπογονιμότητα, οι μικροχειρουργικές επεμβάσεις, η στυτική δυσλειτουργία, και η παθοφυσιολογία του κατώτερου ουροποιητικού συστήματος.