Πέτρος Σουντουλίδης | Eπίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.

Πέτρος Σουντουλίδης | Eπίκουρος Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ. της Α' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.

Αποφοίτησε από την Ιατρική Σχολή του Α.Π.Θ το 1996 και ολοκλήρωσε την ειδίκευσή του στην Ουρολογία το 2005, την ίδια χρονιά έλαβε και τον τίτλο του Fellow of the European Board of Urology (FEBU). Εξειδικεύθηκε το 2006 για 3 μήνες στο Academic Medical Centre στο Άμστερνταμ της Ολλανδίας μέσω υποτροφίας (clinical fellowship) της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (EAU).

Επί 1 έτος (2008-09) μετεκπαιδεύθηκε στην Ενδοουρολογία στο University of California Irvine (UCI) των Η.Π.Α μέσω υποτροφίας της Ενδοουρολογικής Εταιρείας (Endourological Society clinical research fellowship). Το 2010 ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων με βαθμό «Άριστα».

Έως το 2015 κατείχε θέση Επιμελητή Α’ ΕΣΥ και επιστημονικά υπεύθυνου της Ουρολογικής Κλινικής του Γ.Ν.Βέροιας. Από το 2016 έως το 2018 κατείχε μόνιμη θέση Consultant Urologist στο Pennine Acute Hospitals NHS Trust στο Μάντσεστερ της Μεγάλης Βρετανίας. Τον Απρίλιο του 2018 διορίστηκε, κατόπιν εκλογής, σε θέση Επίκουρου Καθηγητή Ουρολογίας στο ΑΠΘ και εργάζεται στην Α’ Πανεπιστημιακή Ουρολογική Κλινική στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς».

Είναι μέλος της συντακτικής επιτροπής (editorial board) 8 διεθνών περιοδικών και έχει διατελέσει κριτής (reviewer) για περισσότερα από 100 άρθρα σε αναγνωρισμένα διεθνή περιοδικά μεταξύ των οποίων τα BJU Int, Journal of Endourology, Urology, Annals of Surgery. Είναι μέλος του International Continence Society (ICS) wiki Board καθώς και μέλος του EAU Section of Oncological Urology (ESOU). Από το 2018 είναι μέλος του Academy Education Council της Société Internationale D'Urologie (SIU) εκπροσωπώντας την Ελληνική Ουρολογική Εταιρεία (ΕΟΕ). Έχει δημοσιεύσει 65 άρθρα σε περιοδικά καταχωρημένα στο PubMed καθώς και 5 κεφάλαια σε ξενόγλωσσα βιβλία με συνολικά περισσότερες από 800 βιβλιογραφικές αναφορές (citations). Έχει σημαντικό εκπαιδευτικό έργο (ομιλίες, προεδρεία) σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια.

Τα κλινικά και ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στις παθήσεις του προστάτη και στην ογκολογία του ουροποιητικού συστήματος.