Χρυσοβαλάντης Τουτζιάρης, MD, MSc, PhD, FEBU, FECSM | Πανεπιστημιακός Υπότροφος

Χρυσοβαλάντης Τουτζιάρης | Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Α' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ.

Ολοκλήρωσε τις εγκύκλιες σπουδές του (πτυχίο Ιατρικής, Διδακτορική Διατριβή και ειδικότητα) στο Α.Π.Θ. Βρίσκεται στο τελευταίο έτος των μεταπτυχιακών σπουδών στην κλινική φαρμακολογία του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης. Μετεκπαιδεύτηκε επί τριμήνου στο AMC (Άμστερνταμ, Ολλανδία) στην ενδοουρολογία και την λαπαροσκοπική χειρουργική. Είναι κάτοχος των τίτλων Fellow of the European Board of Urology (FEBU) και Fellow of the European Committee of Sexual Medicine (FECSM) ύστερα από γραπτές εξετάσεις. Με τον ίδιο τρόπο έλαβε την άδεια εκτέλεσης υπερήχων στην Ουρολογία (ΚΕΣΥ 7/2008).

Το 2006 διορίστηκε για ένα έτος ως επικουρικός επιμελητής στο Γ.Ν Χαλκιδικής και το 2008 για ένα έτος με την ίδια σύμβαση έργου στο Γ.Ν.Θ Παπαγεωργίου. Μετά τη λήξη της θητείας παρέμεινε στη Β΄ Ουρολογική Κλινική του Α.Π.Θ ως άμισθος και κατόπιν ως έμμισθος επιστημονικός συνεργάτης για έξι μήνες. Το 2009 διορίστηκε ως επιμελητής Β’ στην Α’ Ουρολογική Κλινική Α.Π.Θ (Γ.Ν.Θ “Γ.Γεννηματάς-Ο Άγιος Δημήτριος”). Τον Ιούνιο του 2014 αναβαθμίστηκε σε επιμελητή Α’, θέση την οποία κατέχει μέχρι σήμερα. Είναι υπεύθυνος των εξωτερικών ιατρείων γενικής ουρολογίας του νοσοκομείου και εκπαιδευτής του εκπαιδευτικού ανδρολογικού κέντρου αναγνωρισμένου από την European Academy of Andrology. Έχει παρουσιάσει πολλές εργασίες σε ελληνικά και διεθνή συνέδρια και ήταν προσκεκλημένος ομιλητής σε αρκετές ημερίδες και επιστημονικές συναντήσεις. Δύο συνεχόμενες χρονιές έλαβε μέρος ως εκπαιδευτής στην ουρολογική εβδομάδα ειδικευομένων προσκεκλημένος από την ελληνική ουρολογική εταιρεία.

Λαμβάνει κάθε χρόνο ενεργό ρόλο στην εκπαίδευση των φοιτητών στο μάθημα της ουρολογίας με κλινικά φροντιστήρια στους θαλάμους ασθενών. Έχει δημοσιεύσει αρκετές εργασίες σε ξενόγλωσσα και ελληνικά περιοδικά και διετέλεσε μέλος οργανωτικής επιτροπής του 7ου και 8ου Μακεδονικού Ουρολογικού Συμποσίου, του 15ου Ελληνογερμανικού Συμποσίου και της Εαρινής Μακεδονικής Ημερίδας. Υπήρξε μέλος του Δ.Σ της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδας για δύο συνεχόμενες διετίες και ταμίας αυτής (2008-2010 και 2010-2012).

Το κλινικό του ενδιαφέρον επικεντρώνεται στη χειρουργική αποκατάσταση των διαταραχών του κατώτερου ουροποιητικού (ανοιχτά-λαπαροσκοπικά).