Εβδομάδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη

Με σύνθημα «Προλαμβάνω και αντιμετωπίΖΩ τον καρκίνο του προστάτη», η 3η Υγειονομική Περιφέρεια Μακεδονίας-Θράκης, το Γενικό Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» και η Α’ Ουρολογική Κλινική του ΑΠΘ μετέχουν στην εβδομάδα ενημέρωσης για τον καρκίνο του προστάτη, της Ελληνικής Ουρολογικής Εταιρείας. Στόχος είναι να γνωρίσουν οι άντρες την πάθηση και την αξία της πρόληψής της αφού καρκίνος του προστάτη είναι μια πάθηση που αντιμετωπίζεται, αρκεί να διαγνωσθεί έγκαιρα.

Η ενέργεια πραγματοποιείται την εβδομάδα 21-25 Σεπτεμβρίου 2015 στα καινούργια ειδικά Ιατρεία της Α' Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ, στο Νοσοκομείο «Γ.Γεννηματάς» που βρίσκεται Εθνικής Αμύνης 41, Θεσσαλονίκη. Η δράση συμπίπτει με την επέτειο ενός χρόνου λειτουργίας του ειδικού ιατρείου παθήσεων του προστάτη.

Το επιστημονικό προσωπικό της κλινικής θα παρέχει ενημέρωση σε όλους τους ενδιαφερόμενους και, εφόσον κριθούν απαραίτητες, όλες οι κλινικές και διαγνωστικές εξετάσεις.

Από 21 έως και 25 Σεπτεμβρίου, προσέλευση χωρίς ραντεβού 09.00 - 13.00
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 2310 963102.

Η γνώση και η ευαισθητοποίηση είναι το κύριο βήμα για την νίκη του καρκίνου του προστάτη. Η διάγνωση είναι απλή και είναι εφικτό να είναι έγκαιρη, ώστε η αρρώστια να αντιμετωπιστεί με επιτυχία. Για τον λόγο αυτό, κάθε άντρας πάνω από 50 ετών, πρέπει να κάνει προληπτικούς ελέγχους.

Kαθηγητής Ουρολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και διευθυντής της Α’ Ουρολογικής Κλινικής, Δημήτρης Χατζηχρήστου

Infographic Αντιμετωπίζω τον καρκίνο του προστάτη που μοιράστηκε στην Εβδομάδα πρόληψης καρκίνου προστάτη από την Α' Ουρολογική Κλινική Γεννηματάς