Ριζικός εκσυγχρονισμός της κλινικής μας

Πριν 2 χρόνια, σαν σήμερα, παρουσιάσαμε τη νέα ιστοσελίδα της κλινικής και μαζί το σχέδιο για τον ριζικό εκσυγχρονισμό της. Το πρώτο βήμα ήταν η ηλεκτρονική γραμματεία. Ακολούθησε, σε χρόνο ρεκόρ 24 μηνών, η εκ βάθρων ανακαίνιση της κλινικής και η δημιουργία νέων εξωτερικών ιατρείων. Και συγχρόνως ανανεώνεται σταδιακά ο τεχνολογικός εξοπλισμός. Ευελπιστούμε να έχουμε εκσυγχρονίσει και τις αίθουσες χειρουργείων έως το Πάσχα. Ήδη εγκαταστάθηκαν νέος πύργος ενδοσκοπικος και laser, ενώ έχει δρομολογηθεί η προμήθεια τελευταίας γενιάς διπολικής διαθέρμιας και σύγχρονων εργαλείων διουρηθρικής (διπολική TURP - TURBT) και λαπαροσκοπικής χειρουργικής (για μερική νεφρεκτομή).Ήδη προχωρούμε στη χρήση νέων ελάχιστα επεμβατικών μεθόδων (ραδιοσυχνότητες, Detour).
Καθημερινά βελτιώνουμε τη νοσηλεία των ασθενών μας. Το ιατρικό και νοσηλευτικό μας προσωπικό με ένα ζεστό χαμόγελο πάντα, δίνει την ταυτότητα της κλινικής με την "προσωπική" φροντίδα που παρέχει. Μέλημα όλων μας, η δύσκολη εμπειρία της επίσκεψης/νοσηλείας σε νοσοκομείο να αφήνει την αίσθηση πως οι άνθρωποι της κλινικής νοιάζονται και προσφέρουν τον καλύτερο εαυτό τους για μια νοσηλεία με ανθρώπινο πρόσωπο! Και η ηθική μας ικανοποίηση από τις αξιολογήσεις των ασθενών, μας γεμίζουν ενέργεια για τη συνέχεια.
Πολλά ακόμη πρέπει να γίνουν, ιδιαίτερα σε θέματα εκπαίδευσης φοιτητών και κυρίως ειδικευόμενων όπου η ευθύνη μάς βαραίνει αποκλειστικά. Με προσοχή σχεδιάζουμε τα επόμενα βήματα. Άλλα τώρα ήρθε η ώρα για μια μικρή γιορτή.
Το Σάββατο 3 Δεκεμβρίου θα συμμετέχουμε στον εορτασμό των 100 χρόνων του Νοσοκομείου μας, με μια μέρα ανοικτή για το κοινό και για τους συναδέλφους. Να μοιραστούμε μαζί σας τη χαρά της δημιουργίας της "νέας" κλινικής και να τιμήσουμε τους ανθρώπους που στάθηκαν δίπλα μας στη μεγάλη αυτή προσπάθεια!