Πραγματοποιήθηκε η πρώτη κοινή μηνιαία συνάντηση των Ουρολογικών Κλινικών της Θεσσαλονίκης

Με πρωτοβουλία της Α' Ουρολογικής Κλινικής ξεκίνησε η προσπάθεια ανάπτυξης ενός κοινού προγράμματος εκπαίδευσης των Ουρολόγων.
Ως πρώτο βήμα επιλέχθηκε η μηνιαία συνάντηση με δύσκολα περιστατικά που παρουσίασαν κάποιο πρόβλημα στην αντιμετώπισή τους. Το καλούμενο διεθνώς morbidity & mortality meeting ειναι πάγια πρακτική όλων των μεγάλων νοσοκομείων παγκόσμια, και αποτελεί κρίσιμο σημείο αναφοράς για τη βελτίωση των παρεχόμενων ιατρικών υπηρεσιών στους ασθενείς, αφού στην πράξη αποτελεί ένα ιατρικό συμβούλιο με σκοπό τη βέλτιστη αντιμετώπιση των ασθενών. Η δομή του με βάση το πρόβλημα άλλωστε αποτελεί μια απο τις πιο καταξιωμένες σύγχρονες εκπαιδευτικές πρακτικές (problem-based learning).
Τη συνάντηση άνοιξε ο ιατρός Σπύρος Καμπάνταης, που πρόσφατα ολοκλήρωσε την εκπαίδευσή του στην Ουρολογία στο νοσοκομείο Γ. Γεννηματάς, και τα περιστατικά παρουσίασαν ειδικευόμενοι των Νοσοκομείων της Θεσσαλονίκης.
Το εγχείρημα άφησε εξαιρετικές εντυπώσεις και ορίστηκε η επόμενη συνάντηση το Δεκέμβριο.
Στην προσπάθεια αυτή συμμετέχουν οι Ουρολογικές Κλινικές των Νοσοκομείων Άγιος Δημήτριος, Θεαγένειο, Ιπποκράτειο και 424 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο.

Πρώτη κοινή μηνιαία συνάντηση των Ουρολογικών Κλινικών της Θεσσαλονίκης