Τελείωσε η Ακαδημαϊκή χρονιά

Τελείωσε η Ακαδημαϊκή χρονιά. Μέσα σε δύσκολο κλίμα για τη χώρα, κάναμε σημαντικά βήματα μέσα σε μόλις 10 μήνες:

 1. Ανακαινίσαμε το 40% της κλινικής. Ιδιαίτερα τα νέα μας εξωτερικά ιατρεία εξοπλίστηκαν πλήρως και από την 1/9/2015 θα λειτουργούν καθημερινά, καλύπτοντας όλες τις υποειδικότητες. Για το σκοπό αυτό θα ξεκινήσει η λειτουργία των ιατρείων Λιθίασης και Παιδοουρολογικού.
 2. Εξοπλίσαμε την Κλινική με τον απαραίτητο τεχνολογικό εξοπλισμό, ώστε από τον Σεπτέμβριο θα ξεκινήσουμε όλες τις ενδοουρολογικές επεμβάσεις του ανώτερου ουροποιητικού.
 3. Βελτιώθηκε το εκπαιδευτικό πρόγραμμα με νέες δράσεις, όπως τις μηνιαίες συναντήσεις "Morbidity and Mortality" και τα "Live surgery courses". επίσης φιλοξενήσαμε διακεκριμένους Έλληνες και ξένους συναδέλφους που γενναιόδωρα μοιράστηκαν μαζί μας γνώσεις και εμπειρία για να γίνουμε καλύτεροι, Για εκπαιδευτικούς σκοπούς επίσης εγκαταστάθηκε σύστημα μετάδοσης εικόνας/ηχου στα χειρουργεία μας. Επίσης αγοράστηκε και ο πρώτος σύγχρονος pelvic trainer λαπαροσκοπικών/ενδοουρολογικών επεμβάσεων.
 4. Ενισχύθηκε το έμψυχο δυναμικό μας με 3 Ακαδημαϊκούς υποτρόφους με ειδικές γνώσεις σε αντίστοιχα γνωστικά αντικείμενα.
 5. Ολοκληρώθηκε η ηλεκτρονική γραμματεία, η δημιουργία δυναμικής ιστοσελίδας και έτσι η οργάνωση της κλινικής.
 6. Δημιουργήθηκε σειρά ενημερωτικών εντύπων για τους ασθενείς, καθώς και φόρμα αξιολόγησης των υπηρεσιών μας.
 7. Οργανώθηκε γραφείο έρευνας, που θα στηρίξει τις ερευνητικές προσπάθειες των μελών μας.

Μένουν ακόμη πολλά. Αλλά ήταν μια ιδιαίτερα δημιουργική εκκίνηση μέσα σε 10 μήνες. Και μάλιστα με 4πλασιαμό της κίνησης των ασθενών (ειδικά στα εξωτερικά ιατρεία και μονάδες, μηνιαία εξυπηρετούνται πάνω από 600 ασθενείς).

Όλα αυτά δίνουν μας κάνουν ιδιαίτερα αισιόδοξους πως το 3ετές πλάνο ανασυγκρότησης της κλινικής θα ολοκληρωθεί ίσως νωρίτερα στόχους όπως

 • ολοκλήρωση της ανακαίνισης
 • αύξηση των ενδοσκοπικών χειρουργείων ώστε ποσοστιαία να πλησιάσουν το 90% του συνόλου
 • ολοκληρωμένο πρόγραμμα εκπαίδευσης φοιτητών
 • πρόγραμμα εκπαίδευσης σε χειρουργικές δεξιότητες ειδικευόμενων

Καιρός όμως για μια ανάσα διακοπών, μαζί με πολλές ευχές σε όλους και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ στους πολλούς που μας εμπιστεύτηκαν και μας στήριξαν ηθικά και υλικά. Θα ήταν καλό να σημειωθεί ότι όλα έγιναν χωρίς κρατική χρηματοδότηση!

Φιλικά,

Δημήτρης Χατζηχρήστου
Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ.
Διευθυντής της Κλινικής