Οδηγίες για την εισαγωγή στην κλινική

Η εισαγωγή του ασθενή γίνεται στο ιατρείο εισαγωγών στον 1ο όροφο των τακτικών ιατρείων όπου ο ασθενής κατευθύνεται από τον υπεύθυνο ιατρό για τον προεγχειρητικό έλεγχο που θα ακολουθήσει. Ο ασθενής πρέπει να προσέλθει για την εισαγωγή του νηστικός και ακολουθώντας τις οδηγίες που του έχουν δοθεί. Θα πρέπει να έχει μαζί του 1) όλα τα φάρμακα που παίρνει σε καθημερινή βάση, 2) το βιβλιάριο ασθενείας του και το ΑΜΚΑ του, 3) όλες τις σχετικές εξετάσεις που του έχουν ζητηθεί από το θεράποντα ιατρό και 4) τα απαραίτητα ρούχα για τη διαμονή του. Εάν ο ασθενής είναι ασφαλισμένος σε κάποιον ασφαλιστικό φορέα Υγείας, η νοσηλεία του καλύπτεται πλήρως, σύμφωνα με την ισχύουσα νομοθεσία που αφορά στα δημόσια νοσοκομεία. Εάν ο ασθενής είναι ανασφάλιστος, υποχρεούται να πληρώσει τη δαπάνη νοσηλείας του, σύμφωνα με τις τιμές βάσει του ΦΕΚ, που ισχύει για τα δημόσια νοσοκομεία.

Επείγουσα εισαγωγή (μόνο σε ημέρα εφημερίας)

Ο ασθενής που προσέρχεται σε ημέρα Γενικής Εφημερίας εξετάζεται καταρχήν από εφημερεύοντα ιατρό στα Ιατρεία του Τμήματος Επειγόντων Περιστατικών. Εφόσον κριθεί αναγκαία η άμεση εισαγωγή του, εκδίδεται από τον ιατρό Επείγον Εισιτήριο με το οποίο γίνεται η εισαγωγή του από το Γραφείο Κίνησης.

Τακτική εισαγωγή (ημέρες εκτός εφημερίας)

Τις ημέρες που το Νοσοκομείο και η Α' Ουρολογική Κλινική δεν εφημερεύει, γίνονται μόνο προγραμματισμένες - τακτικές εισαγωγές. Το εισιτήριο για προγραμματισμένη εισαγωγή εκδίδεται από τους ιατρούς της Κλινικής, ύστερα από εξέταση του ασθενή στα Εξωτερικά Ιατρεία. Για τις τακτικές εισαγωγές τηρείται Λίστα Αναμονής και οι ενδιαφερόμενοι ειδοποιούνται τηλεφωνικά.

Κατάθεση αίματος

Σε περίπτωση που ο θεράπων ιατρός σας έχει ενημερώσει για την ανάγκη κατάθεσης αίματος, αυτή θα πρέπει να πραγματοποιηθεί έως την ημέρα εισαγωγής σας, σε οποιαδήποτε τράπεζα αίματος της χώρας (για τη Θεσσαλονίκη στα Νοσοκομεία ΑΧΕΠΑ, Ιπποκράτειο & Αγ. Παύλος), στο όνομα του ασθενή.

Ενημέρωση συγγενών-συνοδών

Η ενημέρωση από τους ιατρούς γίνεται καθημερινά από τις 1-2μ.μ. στην αίθουσα εκπαίδευσης της Κλινικής.

Επισκεπτήριο

Το επισκεπτήριο των ασθενών είναι αυστηρά καθορισμένο για τις καθημερινές 4-6μ.μ. και τα Σ/Κ 11π.μ.-1μ.μ. και 4-6μ.μ. τη χειμερινή περίοδο και αντίστοιχα 5-7μ.μ. την καλοκαιρινή περίοδο. Σεβόμενοι τις ώρες του επισκεπτηρίου, προστατεύετε τους ασθενείς από επικίνδυνες λοιμώξεις. Για τον ίδιο λόγο, αποφεύγετε να κάθεστε στα κρεβάτια των ασθενών και προτιμήστε να χρησιμοποιείτε τις τουαλέτες των επισκεπτών και όχι των ασθενών.

Διαδικασία Εξόδου - Εξιτήριο

Ο θεράπων ιατρός υπογράφει το έντυπο του Εξιτηρίου του νοσηλευομένου μετά το πέρας της νοσηλείας του. Το έντυπο του εξιτηρίου, το ενημερωτικό δελτίο και το βιβλιάριο ασθενείας παραδίδονται στον ασθενή μαζί με τις σχετικές οδηγίες από το θεράποντα ιατρό. Αφού ενημερωθεί η προϊσταμένη της κλινικής και ο ασθενής τακτοποιήσει οποιεσδήποτε οφειλές στο λογιστήριο του νοσοκομείου (σε περίπτωση που είναι ανασφάλιστος), μπορεί να αποχωρήσει.

Η γνώμη σας μετράει

Μη ξεχάσετε, την ημέρα του εξιτηρίου να συμπληρώσετε το φύλλο αξιολόγησης των υπηρεσιών της Κλινικής. Μας βοηθάτε να καλύψουμε τις ανάγκες σας καλύτερα!

Τρίπτυχο Α' Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ | Μπροστίνη όψη

Τρίπτυχο Α' Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ | Πίσω όψη

Περισσότερα αρχεία: Το τρίπτυχο της κλινικής σε pdf