Διακρίσεις

Τα μέλη της Κλινικής ιστορικά έχουν αποσπάσει διακρίσεις και βραβεύσεις τόσο για την εκαπιδευτική τους παρουσία όσο και για το ερευνητικό τους έργο. Μερικές από αυτές παρατίθενται παρακάτω:

Διακρίσεις:
  1. Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄ Ουρολογικής Κλινικής στο SEEM 2006
  2. Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄ Ουρολογικής Κλινικής στο SEEM 2007
  3. Βράβευση του Πανεπιστημιακoύ Υπότροφου της Κλινικής Α.Αναστασιάδη
  4. Βράβευση του Πανεπιστημιακoύ Υπότροφου της Κλινικής Δ.Καλυβιανάκη
  5. Βραβείο αριστείας στην έρευνα και έπαινο αριστείας στη διδασκαλία
  6. Βραβείο από το 10ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο
  7. Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄ Ουρολογικής Κλινικής στο SEEM 2018

Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄ Ουρολογικής Κλινικής στο SEEM 2006

Η Κλινική μας πήρε τον τίτλο του First Karl Storz Award για την ερευνητική εργασία των φοιτητών μας με τίτλο "Does maturation of sphicter control in childhood affect voiding habits in adult life?." Η βράβευση έγινε στο 2o EAU South Eastern European Meeting (SEEM) που πραγματοποιήθηκε στη Θεσσαλονίκη 20-21 Οκτωβρίου 2006.

Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄Ουρολογικής Κλινικής | SEEM 2006

Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄ Ουρολογικής Κλινικής στο SEEM 2007

Η Κλινική μας πήρε τον τίτλο του First Karl Storz Award για την παρουσίαση με τίτλο "Modified ureterosigmoidostomy with rectal-sigma pouch. 12 years experience". Η βράβευση έγινε στο 3o EAU South Eastern European Meeting (SEEM) που διεξήχθη στο Σαράγεβο, 5-6 Οκτωβρίου 2007.

Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄Ουρολογικής Κλινικής | SEEM 2007

Βράβευση του Πανεπιστημιακoύ Υπότροφου της Κλινικής Α.Αναστασιάδη

Ο Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Κλινικής Αναστάσιος Αναστασιάδης παραλαμβάνει από τον καθηγητή Rassweiler την τιμητική πλακέτα για το "Fellowship in Endourology" που έχει θεσμοθετήσει το τμήμα Ουρολογικής Τεχνολογίας της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας. Η απονομή έγινε κατά τη διάρκεια του Πανευρωπαϊκού Συνεδρίου Ουρολογίας στην Στοκχόλμη το 2014!

Βράβευση του Πανεπιστημιακού Υπότροφου της κλινικής Α.Αναστασιάδη

Βράβευση του Πανεπιστημιακoύ Υπότροφου της Κλινικής Δ.Καλυβιανάκη

Στη διάρκεια του 17ου συνεδρίου της Ευρωπαϊκής Εταιρίας Σεξουαλικής Ιατρικής, που έγινε 5-7 Φεβρουαρίου 2015 στην Κοπεγχάγη της Δανίας, ο Ουρολόγος και Πανεπιστημιακός Υπότροφος της Α' Ουρολογικής Κλινικής ΑΠΘ, Δημήτριος Καλυβιανάκης τιμήθηκε με το βραβείο για την καλύτερη παρουσίαση του συνεδρίου σε θέματα σεξουαλικότητας του άντρα. Η εργασία που απέσπασε το βραβείο είχε θέμα: "Η θεραπεία με κρουστικά κύματα (EDSWT) βελτιώνει τις αιμοδυναμικές παραμέτρους σε ασθενείς με αγγειακή στυτική δυσλειτουργία".

Βράβευση του Πανεπιστημιακoύ Υπότροφου της κλινικής Δ.Καλυβιανάκη

Βραβείο αριστείας στην έρευνα και έπαινο αριστείας στη διδασκαλία

O καθηγητής και διευθυντής της Α' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ., κ. Δημήτρης Χατζηχρήστου τιμήθηκε με το Βραβείο Αριστείας Έρευνας και με Έπαινο Αριστείας στη Διδασκαλία από την κοσμητεία της Σχολής Επιστημών Υγείας (Τμήματα Ιατρικής, Οδοντιατρικής, Κτηνιατρικής και Φαρμακευτικό).

Έπαινος Αριστείας στην διδασκαλία από την Σχολή Επιστημών Υγείας ΑΠΘ για το έτος 2014-15

Βραβείο από το 10ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο

Η οργανωτική επιτροπή του 10ου Μακεδονικού Ουρολογικού Συμποσίου απένειμε Βραβείο στους Χρυσοβαλάντης Τουτζιάρης, Σπύρος Καμπάνταης, Κωνσταντίνος Γκαγκαλίδης, Ιωάννης Μυκονιάτης, Βασίλης Νικολάου και Γεώργιος Δημητριάδης για την εργασία τους με τίτλο "Πώς μπορεί να επηρεάσει τα συμπτώματα ούρησης, τη σεξουαλική κατάσταση και την ποιότητα ζωής των ασθενών με καλοήθη υπερπλασία του προστάτη"

Βραβείο από το 10ο Μακεδονικό Ουρολογικό Συμπόσιο

Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄ Ουρολογικής Κλινικής στο SEEM 2018

Η οργανωτική επιτροπή της Ευρωπαϊκής Ουρολογικής Εταιρείας (European Association of Urology)   απένειμε το πρώτο βραβείο καλύτερης παρουσίασης στο SEEM 2018 που έγινε στο Βελιγράδι (Σερβία) στις 21 με 22 Σεπτεμβρίου 2018. Για την εργασία συνεισφέρανε τα μέλη της κλινικής: Δ. Καλυβιανάκης (Πανεπιστημιακός Υπότροφος), Ι. Μυκονιάτης (Πανεπιστημιακός Υπότροφος), Δ.Μέμμος (Ειδικευόμενος), Β. Καποτέλη (Υπεύθυνη Γραφείου Ερευνών), Δ. Χατζηχρήστου (Καθηγητής Ουρολογίας Α.Π.Θ. Διευθυντής Α' Ουρολογικής Κλινικής Α.Π.Θ. "Γ. Γεννηματάς"). Ο τίτλος της παρουσίασης ήταν "Low-intensity shockwave therapy (LiST) for erectile dysfunction: A randomized clinical Trial assessing the impact of energy flux density (EFD) and frequency of sessions."

Δίπλωμα της βράβευσης της Α΄Ουρολογικής Κλινικής | SEEM 2018