Περιτομή

Περιτομή

Τι είναι η περιτομή;

Η περιτομή είναι η χειρουργική επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται το τμήμα του δέρματος (πόσθη) που καλύπτει τη βάλανο (κεφάλι) του πέους.

Πότε γίνεται η περιτομή;

Η περιτομή γίνεται σε περιπτώσεις παθήσεων της πόσθης όπως φλεγμονή, δερματικές βλάβες  ή στένωση της πόσθης που δεν επιτρέπει την αποκάλυψη της βαλάνου κατά τη στύση δηλαδή φίμωση.

Τι προετοιμασία χρειάζεται;

Η τυπική προετοιμασία γίνεται μέσα στην κλινική. Αν παίρνεται κάποια αντιπηκτικά φάρμακα θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό της κλινικής.

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης;

Η επέμβαση γίνεται με τοπική ή γενική αναισθησία. Κατά την επέμβαση αφαιρείται όλο το τμήμα του δέρματος που καλύπτει το κεφάλι του πέους με τομή που θα γίνει αμέσως κάτω από αυτό. Αυτό θα αφήσει τη βάλανο τελείως εκτεθειμένη χωρίς δέρμα από πάνω της. Ο μέσος χρόνος παραμονής στην κλινική είναι συνήθως λιγότερο από μία ημέρα.

Μετά την επέμβαση

Παίρνοντας εξιτήριο θα λάβετε οδηγίες:

  • Αν παίρνατε αντιπηκτικά για το πότε είναι ασφαλές να τα ξεκινήσετε ξανά.
  • Για το πότε μπορείτε να έχετε και πάλι σεξουαλική δραστηριότητα και να επιστρέψετε στην εργασία σας
  • Για την αντιβίωση και τα παυσίπονα που θα λάβετε μετεγχειρητικά
  • Τα ράμματα που χρησιμοποιούνται είναι συνήθως απορροφήσιμα και δεν χρειάζονται αφαίρεση

Ποιες οι επιπτώσεις της επέμβασης στη ζωή του ασθενή;

Μπορεί να αισθάνεστε πόνο ή δυσφορία για μερικές ημέρες στην περιοχή και ίσως να χρειαστεί να λάβετε παυσίπονα. Για την πλήρη επούλωση του τραύματος απαιτούνται τουλάχιστον 10 ημέρες και οι περισσότεροι άνθρωποι χρειάζονται περίπου μία βδομάδα μέχρι να επιστρέψουν στην εργασία τους.


Θα πρέπει να απέχετε από κάθε σεξουαλική επαφή για τουλάχιστον 2 με 3 εβδομάδες.