Πλαστική αποκατάσταση της υδροκήλης

Πλαστική αποκατάσταση της υδροκήλης

Τι είναι η πλαστική αποκατάσταση της υδροκήλης;

Η πλαστική αποκατάσταση της υδροκήλης είναι η επέμβαση κατά την οποία αφαιρείται ή επιδιορθώνεται ο σάκος με το υγρό που περιβάλουν τον όρχι.

Πότε γίνεται η πλαστική αποκατάσταση της υδροκήλης;

Η πλαστική αποκατάσταση της υδροκήλης γίνεται κυρίως για να αφαιρεθεί και να μην ξαναδημιουργηθεί το υγρό που βρίσκεται στο σάκο που περιβάλει τον όρχι και το οποίο δημιουργεί αίσθημα βάρους, ενόχληση, πόνο ή για αισθητικούς λόγους.

Τι προετοιμασία χρειάζεται;

Η τυπική προετοιμασία γίνεται μέσα στην κλινική. Αν παίρνετε κάποια αντιπηκτικά φάρμακα θα πρέπει να ενημερώσετε τον γιατρό της κλινικής.

Τι γίνεται κατά τη διάρκεια της επέμβασης;

Η επέμβαση γίνεται είτε με γενική αναισθησία όπου θα κοιμάστε καθ’ όλη τη διάρκεια της επέμβασης, είτε με ραχιαία αναισθησία όπου θα είστε ξύπνιος κατά την επέμβαση αλλά δεν θα νοιώθετε πόνο από τη μέση και κάτω. Γίνεται μία μικρή τομή στο όσχεο από την οποία αφαιρείται το υγρό γύρω από τον όρχι. Στη συνέχεια ο σάκος που μένει μπορεί να αφαιρεθεί ή να συρραφεί με απορροφήσιμα ράμματα. Ο μέσος χρόνος νοσηλείας είναι λιγότερο από μία ημέρα.

Μετά την επέμβαση

Παίρνοντας εξιτήριο θα λάβετε οδηγίες:

  • Αν παίρνατε αντιπηκτικά για το πότε είναι ασφαλές να τα ξεκινήσετε ξανά.
  • Για το πότε μπορείτε να ξεκινήσετε έντονη σωματική δραστηριότητα και να επιστρέψετε στην εργασία σας
  • Για την αντιβίωση που θα λάβετε μετεγχειρητικά

Ποιες οι επιπτώσεις της επέμβασης στη ζωή του ασθενή;

Μπορεί να αισθάνεστε πόνο στην περιοχή για μερικές ημέρες μετά την επέμβαση. Είναι καλό να πάρετε άδεια από την εργασία σας για 10 – 14 ημέρες και να αποφύγετε έντονη σωματική άσκηση ή άρση βάρους μέχρι να επουλωθεί η πληγή. Η σεξουαλική επαφή είναι καλό να αποφευχθεί για 10 ημέρες ή μέχρι να νιώσετε την περιοχή άνετα.